Cand mintea o ia razna, foloseste-ti inima!


11175004_851659521576056_7805823501424339731_nA: Pe masura ce trece timpul, realizam ca in tot amalgamul asta de stari simtite si gandite, cautam de fapt ceea ce starneste in noi un miez de indignare, condimentul pasional care sa ne faca sa tresarim si care ne amplifica emotia pana la paroxism, transformand-o in teama de a nu deveni ceea ce eram inainte. Cautam linistea capabila sa ne potoleasca setea sufletului asa cum tonurile unui pian sting un spirit razvratit sau asa cum apa aia rece de munte cauta sa mangaie un morman de pietre, asa cum sunt sufletele noastre acum.

Ceea ce cautam noi poate nu se manifesta printr-o dragoste asa cum e simtita de toti, nu e ingradita de responsabilitati tacite, implica doar intelegere, liniste si puterea unui umar pe care ne sprijinim atunci cand simtim ca altii ne otravesc. Si ma intreb cu asta, oare unde-i puritatea mai mare? In ceva conventional, in care El se iubeste cu Ea, ei doi devin Ei, dar se ucid reciproc purtand teama de a nu-l rani pe cel de langa, urmarind in permanenta refugiu pe umerii altora care le devin amanti, sau in ceva in care sinceritatea si lipsa unor idealuri si promisiuni sunt legi tacite? 10607178Iubirea nu se manifesta prin afirmatiile unui El sau ale unei Ea, iubirea nu se vorbeste, nu se descrie si nu se exprima; iubirea nu e fuga de ceva defectuos, ea nu se manifesta prin a rani pe cel de langa. Iubirea e atunci cand o Ea, atunci cand simte ca totul e impotriva-i, se gandeste la El nu ca la o solutie, ci ca la o parte din Ea insasi, o extensie, care nu consuma energie si nu macina, dimpotriva. Un El care iubeste, nu-i provoaca lacrimi Ei, ci o protejeaza fara ca ea sa realizeze macar. Iubirea e cand ei se gasesc reciproc nu ca simple optiuni usor de inlocuit, ci ea se gaseste in unicitatea si complementaritatea Lui si a Ei. Iubirea nu doare, nu chinuie si nu e ea cea care nu te lasa sa dormi. Aceia sunt demonii iubirii: teama, gelozia, nesiguranta si, in general, tot ceea ce transforma iubirea in boala, in durere.  950388-bigthumbnailPutem incerca si putem alege sa nu mai traim dupa definitii. Putem incerca sa ne imprietenim cu timpul sau macar sa-l imblanzim si sa dam o sansa a ceea ce e neconventional, dar guvernat de intelegere, reciprocitate, stima si sinceritate. Putem incerca sa nu ne indragostim pastrand pasiunea asa cum se naste ea in noi doi. Putem incerca sa nu devenim un El si o Ea. Putem incerca sa ramanem Noi in cea mai pura forma.

RedHead: Sunt zile in care ma intreb cum am putea sa dam o sansa cand stim ca am luat-o pe un drum fara intoarcere? Ce ar trebui sa facem pentru a simti din nou bucuria pe care ne-o ofereau lucrurile si gesturile aparent simple, dar care ne hraneau sufletul mai mult decat orice altceva? Cum ar trebui sa ne manifestam fata de oamenii din viata noastra care vad banalitate in orice, dar au pretentia sa ceara mai mult? 16234-lost-girl-in-the-forest-1920x1080-fantasy-wallpaper

Ma regasesc in el cu fiecare clipa petrecuta impreuna, ma vad din nou pe mine atunci cand credeam ca iubirea poate trece peste orice, atunci cand credeam ca sentimentele sunt mai puternice decat demonii nostri. Atunci cand credeam ca un zambet e suficient pentru a ingropa negativismul si a reinvia speranta si dorinta de a trai frumos.

Trebuie sa inveti sa ai rabdare! Stii, rabdarea asta e facuta pentru oamenii normali care nu spera in nimic. Eu stiu ca suntem mai mult decat vad oamenii normali. Eu stiu ca atunci cand voi pleca de tot nu vor exista lacrimi, ci zambete. Pentru ca un om care isi pune amprenta pe viata ta cu adevarat nu are cum sa aduca tristete, ci doar bucurie. Din nou vad doar partea buna a lucrurilor, dar asta-s eu. 🙂


2 gânduri despre “Cand mintea o ia razna, foloseste-ti inima!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s