10 greșeli care te împiedică să te dezvolți


Scriu rar și mă cert cu mine uneori pe tema asta, însă nu cred în bloggingul de tipul „scriu despre orice, oricum” doar pentru a avea conținut pe site, ci în faptul că trebuie să ai ceva de spus care să fie util pentru cititorii tăi. Vietile noastre sunt pline de povești demne de împărtășit, dar dacă am face cu toții asta, am începe treptat să ne pierdem dorința de a-i descoperi pe ceilalți. Rețelele de socializare ne-au furat deja interacțiunile umane și naturale, să nu le lăsăm să ne ia chiar totul.

its_easy_if_you_try-5332.jpg

Am ajuns la concluzia că misiunea sau adevărata provocare a vieții este să ne descoperim pe noi înșine, pentru că, defapt, asta este ceea ce ne dă puterea de a face absolut tot ceea ce ne propunem. Personalitățile noastre atât de diferite ne împiedică să ne încadrăm într-un tipar specific, însă există anumite modele de comportament care se regăsesc în fiecare dintre noi și pe care le descoperim pe masură ce ne lovim de situații pe care nu știm să le gestionăm.

Nimic nu este imposibil – trebuie să îți notezi asta undeva. Nu există: nu am bani, sunt ghinionist, sunt bătut de soartă, există doar dorința ta de a încerca sau nu să ajungi acolo unde ți-ai dori să fii. Poate că unii dintre voi nu veți fi de acord cu afirmația mea și vă înteleg, dar știți de ce nu sunteți de acord? Pentru că vreti totul ASTĂZI! Vreți ca peste noapte să aveți bani, să fiți fericiți și împliniți, să aveți o viață perfectă.

Nu există viață perfectă, există momentul de acum și capacitatea ta de a vedea cât deperfect este.

Indiferent care sunt țelurile, visele și planurile tale, NU vei reusi dacă:

  1. Nu ai încredere în tine și în capacitatea ta de a reuși.
  2. Ții mereu cont de părerile celorlalți și acționezi în funcție de ce îți spun ei, nu în funcție de ce simți tu. Da, este posibil să greșești de multe ori, însă acele experiențe te vor modela, te vor întări și te vor aduce mai aproape de ceea ce tu ți-ai propus.
  3. Crezi despre tine că nu ești capabil/ă să faci anumite lucruri. Totul se învață, oricât de greu pare. Nu renunța!
  4. Te complaci în situația în care te afli și nu te vei automotiva să reușești. Lipsa motivației este un dușman care îți va pune piedică permanent, depășește momentul, ridică-te, bea-ți cafeaua, fă-ți planul, vizualizează-te acolo și treci la acțiune!
  5. Te temi de lucrurile pe care nu le-ai încercat. Cu toții ne temem când începem un capitol nou în viața noastră sau când ne confruntăm cu lucruri pe care nu le-am mai făcut. Repet, totul se învață, deci POȚI!
  6. Esti un om orgolios care nu înțelege că mândria nu duce nicăieri și că uneori trebuie să accepți că poate nu ai dreptate, că există și alte puncte de vedere pertinente, dar și că o comunicare bună cu ceilalți te poate ajuta să găsești soluția mai rapid.
  7. Amâni lucrurile. Lumea nu a fost construită într-o zi, dar nu te aștepta să îți bată cineva la ușa să îți spună „Poftim cheile de la mașina pe care ai visat-o azi noapte”. Setează-ți obiective și deadline-uri, îți va fi mai ușor să le urmărești, dar și să îți amintești de promisiunile pe care ți le-ai făcut.
  8. Lași frica de eșec să te cuprindă. Gândește-te altfel: ce se poate întâmpla dacă nu îți iese de prima dată? Absolut nimic. Vei învăța din greșeli și în final totul îți va ieși mai bine decât ți-ai imaginat.
  9. Te compari cu ceilalți. be_yourself_1325953138.jpgEste minunat să te inspiri de la ceilalți, este indicat să vezi modele de afaceri sau să-ți analizezi concurența, dar este greșit să crezi că toți ceilalți sunt mai buni decât tine. Tu esti unic/ă și ai puterea să realizezi lucruri pe care le-au făcut și alții, mai bine și în stilul tău. Ai încredere în tine, fii original/ă și pune-ți amprenta pe munca ta.
  10. Nu investești în educația ta.

red marketing - redhead girl - motive care iti impiedica dezvoltarea.png

Nu întâmplător am lăsat acest subiect pentru final. Educația este cea mai importantă componentă de care trebuie să ții cont. Este cheia succesului în orice îți propui, pentru că informația și cunoașterea este puterea. Lipsa educației este, defapt, ceea ce ne împiedică să ne îndeplinim obiectivele.

Hrănește-ți setea de cunoaștere ori de câte ori simți nevoia, ori de câte ori îți pui întrebări despre ceva ce nu cunoști, caută și AFLĂ. Ai acces la informație, așadar nu ai nicio scuză. Nu ai bani de cărți, mergi la bibliotecă. Nu ai bani de cursuri, învață online. Învață, învață, învață!

Înconjoară-te de oameni de la care ai ce să înveți, propune-ți să faci în fiecare zi ceva nou și în fiecare an ceva măreț. Nu renunța niciodată!

P.S.: Dacă ești pasionat/ă de marketing, ești la început de drum în domeniu și vrei să te ajut cu materialele pe care le-am adunat de-a lungul timpului, mă găsești și aici.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s